Lgr -11

Om ett år så går min son sista terminen i trean, han går i en Montessoriinspirerad skola. Många föräldrar är oroliga för att kunna kontrollera barnens kunskaper. Dom säger sig kunna göra det bäst genom att barnen får läxor. Skolan är officiellt läxfri, vilket många andra föräldrar känner är en av fördelarna med skolan.

Jag har studerat lgr -11 lite, klippt och klistrat det som gäller fram till årskurs 3 och lagt upp den som en kategoriserad blogg. Nu kan alla föräldrar få lite enklare överblick över de kunskaper som staten kräver att skolan skall ge våra barn i åk 3 och också i förekommande fall ett tillvägagångssätt för hur så skall ske.
Har barnen detta så anses dom vara förberedda för att exempelvis byta från en montessoriskola till en sk ”vanlig” skola.
Min tanke är att ni som har barn i läxfria skolor kan läsa vad för krav som finns och sedan förhoppningsvis på ett odramatiskt sätt föra ett samtal med era barn för att se om dom har de kunskaper som skolan förväntas ge dem.

Det här inlägget postades i A+A+A+.. om bloggen just nu!, Utbildningskrav Årskurs 3 enligt lgr -11. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Lgr -11

  1. Lena skriver:

    Vilket bra initiativ, och vilket jobb du har gjort! Det är enkelt och lättöverskådligt. Toppen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>